Sverok en Valamis werken samen om een innovatieve leeroplossing te creëren voor 55.000 gamingleden

Amsterdam, Nederland, 18 February 2021. Valamis, de wereldwijde leider in digitale leertechnologieën en de ontwikkeling van arbeidskrachten, ging een partnerschap aan met Sverok om een innovatieve leeroplossing te creëren voor 55.000 leden van de gaming-leden.

Sverok, een Zweedse nationale federatie voor non-profit gaming clubs, richt zich op het ondersteunen van lokale gaming clubs om hen te helpen uitbreiden. Sverok is een van de grootste jeugd federaties van Zweden en helpt jonge gamers bij het beheren van hun game verenigingen.

Het doel van Sverok met de leeroplossing is om effectieve en boeiende training te bieden aan actieve leden van lokale gaming clubs. Als antwoord op de specifieke ontwikkelingsbehoeften van jonge gamers heeft Sverok samen met Valamis Skilltree ontwikkeld, een innovatieve centrale leeroplossing.

“We hadden een modern, sociaal en interactief leerplatform nodig om ons jonge gamers-netwerk aan te trekken en betrokken te houden. We wilden de meest innovatieve oplossing bieden voor onze technologie-savvy lerenden, dus besloten we te gaan voor een Learning Experience Platform (LXP) in plaats van een traditioneel Learning Management System (LMS). We hebben meerdere LXP-oplossingen geëvalueerd en Valamis sprong eruit met haar unieke, innovatieve benadering van digitaal leren. De intuïtieve, frisse en moderne gebruikersinterface van Valamis stelde ons in staat om de look & feel en de taal aan te passen aan onze doelgroep,” legt Gabrielle de Bourg, Learning Manager bij Sverok, uit. 

Het is essentieel voor Sverok om training te beheren met één gecentraliseerde oplossing; daarom wordt het hele leer- en ontwikkelingsproces geregeld op het Valamis leerervaring platform – van content creatie tot leer levering, tracking, en rapportage.

“We wilden een innovatief en flexibel platform dat in de loop der tijd met onze organisatie zou meegroeien. Valamis was het enige platform dat aan al onze eisen voldeed, zoals xAPI en Open Badges, en alle nieuwste LXP-functies bood die op de markt beschikbaar zijn”, aldus de Bourg.

Valamis stelt het Sverok-team in staat een uitgebreide hoeveelheid inhoud te produceren die gericht is op gamen als hobby door gebruik te maken van de kennisbronnen van de gaming club-gemeenschap.

“Omdat gaming draait om gemeenschappen en het delen van kennis, hebben we een platform gecreëerd dat de interactiviteit van gebruikers aanmoedigt en prestaties van leerlingen in de kijker zet. Om gebruikers meer mogelijkheden te geven, geven we ze een certificaat en een badge wanneer ze een leertraject hebben voltooid, zodat ze hun prestaties aan hun netwerk kunnen laten zien. Het doel was om een gamified leerervaring te creëren die de liefde van onze gebruikers voor gaming zou combineren met leren”, aldus De Bourg.

 “We kijken er naar uit om de samenwerking met Sverok verder uit te breiden om hun gaming netwerk te ondersteunen. We blijven nieuwe, innovatieve functies toevoegen aan het Valamis-platform, om ervoor te zorgen dat organisaties zoals Sverok altijd de nieuwste technologie tot hun beschikking hebben”, aldus Jari Järvela, Head of Business Development, Valamis.

Voor meer informatie

Jari Järvelä

Head of Business Development at Valamis

jari.jarvela@valamis.com

Over Valamis

Valamis is een digitaal leerbedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van arbeidskrachten, en de ontwikkelaar van Valamis – Learning Experience Platform. De klanten van Valamis zijn grote organisaties in alle sectoren, voornamelijk financiën en verzekeringen, complexe productie en professionele dienstverlening. Het hoofdkantoor is gevestigd in Joensuu, Finland, maar Valamis is internationaal actief met kantoren in de VS, het VK, Duitsland, Nederland, Rusland en India.

Source link