Valamis’ Global Survey onthult de stand van zaken op het gebied van leren en ontwikkeling op de werkplek 2020

Amsterdam, Nederland, 24 September 2020. Valamis, de wereldleider op het gebied van digitale leertechnologieën en personeelsontwikkeling, publiceerde de resultaten van de “Wereldwijd onderzoek naar de staat van leren en ontwikkeling (L&D) in het Workplace Report,” waaronder meer dan 3000 mensen in meer dan 20 bedrijfstakken werden ondervraagd, van starters tot C-Suite executives in organisaties uit Finland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Valamis voerde haar 2e jaarlijkse “Wereldwijd onderzoek naar de staat van leren en ontwikkeling (L&D) in het Workplace Report” uit, waarin ze inzicht van de wereldwijde verschuivende prioriteiten, uitdagingen, gedragingen, houdingen en technologieën die in gebruik zijn voor corporate learning en ontwikkeling, met aanvullend onderzoek naar de impact van COVID-19.

Het belang van leren & ontwikkelen in het personeelsbestand

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat ongeveer 93% van de respondenten wereldwijd gelooft dat het actualiseren van kennis en vaardigheden belangrijk is voor het succes van een organisatie en dat meer dan 50% van de leidinggevenden en de C-Suite de ontwikkeling van vaardigheden als uiterst belangrijk beschouwt voor het toekomstige succes van een organisatie. Hoewel het belang van leren en ontwikkeling in elk onderzocht land wordt erkend, gelooft meer dan 74% van de respondenten dat hun organisaties het personeel actief aanmoedigen om hun vaardigheden te ontwikkelen en bijna 56% van de respondenten had een toegewijde persoon of team dat verantwoordelijk is voor het leren en de ontwikkeling in hun organisatie.

Tijd om te leren

Ondanks het wereldwijd erkende belang van leren en ontwikkeling, is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat het onderzoek wordt uitgevoerd, de grootste uitdaging die het leren en de ontwikkeling binnen organisaties teistert, een gebrek aan tijd. 48% van de respondenten wereldwijd gaf een gebrek aan tijd aan als de grootste uitdaging voor leren en ontwikkeling. Interessant is dat de deelnemers aan de enquête op uitvoerend en C-suite niveau opmerken dat zij hun digitale leeromgeving het vaakst gebruiken (bijna 30% gebruikt deze elke dag) van alle deelnemers aan de enquête.

Hulpmiddelen voor het leren in het bedrijfsleven

25% van de respondenten geeft aan dat het niet beschikken over de juiste tools een van de drie belangrijkste uitdagingen voor leren & ontwikkelen is. Ongeveer 15% van de respondenten geeft aan dat hun organisatie geen digitale leeromgeving heeft en Nederland heeft het hoogste percentage respondenten van alle onderzochte landen die aangeven een Learning Management System (LMS) (24%) of Learning Experience Platform (LXP of LEP) (20%) te hebben, terwijl de Verenigde Staten (28%), het Verenigd Koninkrijk (29%) en Duitsland (28%) het hoogste percentage respondenten hebben die vertrouwen op online cursussen of Massive Open Online Courses (MOOC’s). Finland heeft het hoogste aantal respondenten (18%) dat suggereert dat hun organisatie geen digitale leermiddelen heeft.

COVID-19 & L&D

Ongeveer 70% van de leidinggevenden binnen de wereldwijde enquête geven aan dat zij meer waarde hechten aan digitaal leren en ontwikkeling als gevolg van COVID-19, en meer dan 67% van alle wereldwijde deelnemers aan de enquête is van mening dat digitaal leren en ontwikkeling kan helpen de effecten van schokken en spanningen van toekomstige gebeurtenissen tot een minimum te beperken.

“2020 is een uitdagend jaar geweest voor veel organisaties en individuen wereldwijd. Ons wereldwijde onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van leren en ontwikkeling benadrukt een internationaal groeiende erkenning vanuit de C-suite dat L&D van cruciaal belang is voor het succes van hun organisaties, en dat organisaties zich met de juiste hulpmiddelen kunnen aanpassen en bijsturen in het licht van onvoorziene gebeurtenissen”, aldus Janne Hietala, Chief Visionary Officer, Valamis.

Download de infografiek met de belangrijkste resultaten van de nationale enquêtes.. Download.

*Let op: de resultaten van de enquête zijn in het Engels.

 

Voor meer informatie

Janne Hietala

Chief Visionary Officer

janne.hietala@valamis.com

 

About Valamis

Valamis is een digitaal leerbedrijf gespecialiseerd in personeelsontwikkeling en de ontwikkelaar van Valamis – Learning Experience Platform. De klanten van Valamis zijn grote organisaties in alle bedrijfstakken – vooral in de financiële en verzekeringssector, de complexe productiesector en de professionele dienstverlening. Het hoofdkantoor is gevestigd in Joensuu, Finland, en Valamis is internationaal actief met kantoren in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Rusland en India.

Source link